HATAY / SAMANDAĞ - Çöğürlü İlkokulu

Çöğürlü İlkokulu

Çöğürlü MahallesiSamandağ/HATAY
Vizyon
Okulumuz geleceğin iş dünyasının ve küreselleşen toplumunun sağlıklı ve pozitif katılımcıları olmaları için gereken yetenek, bilgi, beceri ve ahlaki değerleri en üst düzeyde öğrencilerine kazandırmayı hedeflemiş bir okuldur. Bu konuda model bir okul olmayı hedeflemektedir. Okulumuz, öğrencilerin bireysel yeteneklerini geliştirmek, sınıf tecrübelerini günlük hayata aktarmayı öğretmek için yenilikçi metotları, teknolojiyi, farklı öğretim tekniklerini kullanarak onları eleştirisel düşünen, ömür boyu öğrenmeye devam eden, yerel, ulusal ve uluslararası platformlarda bilgili katılımcılar haline getirmeyi hedefler.
Misyon
Ahlaki eğitim okulda önemle vurgulanır. Dürüstlük, sorumluluk, samimiyet, kişisel hak ve özgürlükler, karşılıklı saygı her ortamda ve her zaman korunup, teşvik edilir. Problem çözme, takım çalışması, iletişim becerileri, aktif diyalog her zaman cesaretlendirilir. Öğrenme öğretmekten daha temeldir. Öğrenmeyi öğrenmek en temel amaçtır. Müzik, resim, spor, drama çocukların gelişiminin gerekli yapı taşları olarak görülür ve çocukların kendilerini ifade etmeleri için aktif olarak kullanılır. Okulun demokratik bir öğrenme toplumu olarak korunması amacıyla, ifade özgürlüğü ve aktif öğrenci katılımı her zaman desteklenir. Okul kişinin kendini tanıması ve bilmesinin toplumun sağlıklı, üretken ve mutlu bir bireyi olmanın ön şartı olduğunu bilir ve bu doğrultuda her öğrencinin kendi farkındalığını arttırmak için çabalar.
Dolmuş, Otobüs
Okulumuz ilçe merkezine 3 km uzaklıktadır.